Adele az egyéniség

Adele, aki már gyerekkorától kezdve érzi a zenét. Első sikert hozó dalát csupán 14 évesen írta. Magabiztos, erős, tehetséges és egyéniség. 

negy-ev-utan-visszafoglalja-tronjat-adele_34722b6540c8d2a37c146b326bf1801f.jpg

fotó:stylemagazin.hu

Adele Laurie Blue Adkins, azaz Adele 1988. május 5-én született Londonban. Édesanyja Penny Adkins, édesapja a walesi származású Mark Evans. Nem sokkal Adele születése után Evans elhagyta a családot, így Penny egyedül nevelte a gyermeket. Adele négyéves korában kezdett el énekelni. 2004-ben, vagyis tizenhat évesen Adele itt írta meg első dalát, a később áttörő sikert hozó "Hometown Glory"-t. Zenei tanulmányait a híres BRIT Schoolban végezte, amit 2006-ban fejezett be. Ugyanott, ahol például Leona Lewis és Amy Winehouse is tanult. Akkoriban Adele egyáltalán nem készült énekesnőnek, sokkal jobban érdekelte a menedzselés, illetve szívesen segédkezett volna más előadók karrierjének beindításában.

A siker kezdete

Adele felvett egy három dalos demót egy iskolai projekt keretein belül, amit odaadott egy barátjának, aki feltette a Myspace-re, ahol igen népszerű lett az anyag. Ezek után keresték meg az XL lemezkiadótól egy ajánlattal. Az énekes elfogadta a felkínált lehetőséget, majd 2007. októberében megjelent Adele debütáló dala, a Hometown Glory. Ez a dal meghozta neki az áttörést: megkapta a BRIT Awards-on a "Kritikusok díját", és elnyerte a BBC szavazásán a "2008 hangja" címet. 2008. január 14-én jelent meg a második dala a Chasing Pavements, ami az angol kislemezlista 2. helyéig jutott. Január 28-án pedig megjelent első nagylemeze, a 19. Az album rögtön első helyen nyitott az angol albumeladási listán. 2008. márciusában Adele szerződést kötött a Columbia lemezkiadóval, így albuma június 20-án Amerikában is megjelent. 2009-ben, az 51. Grammy Gálán megnyerte a "Legjobb új előadó" és a "Legjobb női pop vokál előadás" kategóriáját. Ezek mellett pedig még két kategóriában volt jelölve. 2010-ben ismét Grammy-re jelölték a "Legjobb női pop vokál" kategóriában, de nem nyerte meg.

"A legjobb dalokat sírás közben írom."

A világhír

Adele második stúdióalbuma 21 címmel 2011. január 24-én jelent meg Angliában, majd február 22-én Amerikában. Az album első kislemeze, a Rolling in The Deep Angliában a második helyig menetelt. Az album Amerikában első helyen debütált: 352 000 példányt adtak el belőle. 2011. májusában a Rolling in the Deep felkerült a Billboard Hot 100 élére, ahol több hétig vezette a listát. Someone Like You című kislemeze szintén vezette a Billboard Hot 100 listáját, 5 hétig állt az élen.2011. októberében törölnie kellett 2 fellépését is, hangszálproblémákra hivatkozva. 2011. október 28-án bejelentette, hogy a teljes gyógyulás érdekében kés alá fekszik. 2012-ben, az 54. Grammy-díjátadón 6 díjat nyert: a 21 lett az "Év Albuma" és a "Legjobb Pop Vokál Album", a Rolling in the Deep lett az "Év Felvétele" és az "Év Dala" illetve nyert díjat a "Legjobb Rövid Formátumú Videóklip" kategóriában. A Someone Like You pedig a "Legjobb Pop Solo Előadás" kategóriában lett díjazava. 2012-ben Adele énekelte a 23. James Bond film betétdalát, a Skyfall-t, amiért Golden Globe és Oscar díjat is nyert.

"Én nem a szemeknek írom a dalokat, én csak a füleknek írok dalt." 

ay104627399refile-changin_1.jpg

fotó:wordpress.com

2 éves pihenő után aztán 2015 novemberében megjelent a 25 című, harmadik stúdióalbuma ami még sikeresebb lett az előző kettőnél. Sorra döntötte meg a rekordokat, közben pedig Adele turnézik, mostani turnéja  lezárása alkalmából Adele négy koncertet fog adni a londoni Wembley Stadionban 2017. júniusában.

Magánélet és a magabiztosság

Az énekesnő 2012. júniusában jelentette be hivatalos weboldalán keresztül, hogy első gyermekét várja barátjától, Simon Konecki-től. A kisfiú, Angelo 2012. október 19-én született meg. Adele 2011. nyara óta van együtt a nála 12 évvel idősebb férfival.

Adele-t rendszeresen kritizálták a testalkata miatt. Nemcsak a közönség, sztárok is támadták emiatt. Ő viszont kiáll saját önérzete mellett és nem törődik ezekkel. Saját bevallása szerint inkább eszik finom ételeket, minthogy azon aggódjon, hogy hogyan néz ki. 

"Sohasem szerettem volna úgy kinézni, mint a modellek a magazinok címlapján. Én a nők többségét képviselem és erre nagyon büszke vagyok!"

Címkék: Adele, Aktuális, Arcok