Célegyenesben a francia elnökválasztás

Egyes felmérések szerint Marine Le Pen vezeti a népszerűségi versenyt, de Emmanuel Macron csak 1-2 százalék pontos lemaradással a második. Szoros lehet a befutó. Első forduló: április 23.

226424.jpg

fotó:express.co.uk

Egy hónappal a Francia elnökválasztás első fordulója előtt a felmérések szerint, Marine Le Pen 25-26%-kal vezet. Emmanuel Macron a második 24%-kal, a harmadik pedig Francois Fillon 19%-kal.

A Goldman Sachs egyik vezető elemzője arra figyelmeztette a befektetőket, hogy óvatosan kezeljék a francia elnökválasztást megelőző közvélemény-kutatási adatokat.

Bobby Vedral arra hívta fel a Goldman Sachs befektetőinek figyelmét, hogy lehetséges, hogy a választók nem az igazat mondták a közvélemény-kutatáson – lásd Trump és Brexit –, mert nem akarták beismerni, hogy a szélsőjobboldali Le Pent támogatják.

Vedral szerint, ha a bizonytalan szavazók kétharmada Le Penre szavaz, akkor nagy esélye van arra, hogy megnyerje a választást.

A választás első fordulóját április 23-án tartják, amelyből a két legjobban szereplő elnökaspiráns jut tovább a májusi második fordulóba. 

forrás:hirrekesz.blog.hu / cnbc.com