Indul a szezon: izgalmakból és érzelmekből nem lesz hiány

Egy hét múlva elkezdődik a száguldó cirkusz 2017-es szezonja, mely számos meglepetést hozhat a lassan már unalmassá váló királykategória életébe. Új szabályok, új felállások, meglepő húzások. Nézzük mit hozhat a 68-adik szezon.

xd1vksagrfykpz2xs2i3_kiemelt_fooldali.jpg

fotó:formula.hu

Változások

Nem csak a csapatoknál, a szabályokban is módosításokra került sor, mivel a kerekek felülete nagyobb lett, a hátsó szárnyak szélesebbek és alacsonyabbak lettek és felkerült számos aerodinamikai elem ami elősegíti azt hogy az autók várhatóan körülbelül 3 másodpercet is gyorsulhatnak

De a csapatokon belüli felállásban is történtek változások. A legjelentősebb természetesen az hogy Nico Rosberg visszavonulása után Valtteri Bottas vette át a másik Mercedes volánját.Rajta kívül még istállót váltott Nico Hülkenberg, Pascal Wehrlein, Kevin Magnussen és Esteban Ocon is.

Esélyesek

Miután lezajlottak a téli tesztek egyértelműen kijelenthetjük, hogy a legnagyobb előrelépést a Ferrari tette meg, de nem felejthetjük el, hogy a felkészülés alatt mindenki egy álarc mögött bújik meg. A valós erősorrendet először tehát csak az egy hét múlva esedékes Ausztrál nagydíjon tudjuk majd meg.

Mindenesetre a Mercedes három éve tartó abszolút előnye után mindenki egy izgalmas és élvezetes szezonra vágyik, amire most úgy tűnik van valós esély. Egyes szakvélemények szerint Sebastian Vettel a legnagyobb esélyes mivel az ő vezetési stílusának nagyon fekszik a nagy mértékű tapadás és ő tesztelt a legtöbbet az új gumikkal, ahogy ezt Michael Schumacher tette azelőtt mielőtt felült volna az F1 trónjára. Természetesen ebben az évben is hiba lenne leírni az ezüst nyilakat, Lewis Hamilton újra bizonyítani akar és újdonsült csapattársában, Bottasban is ég a vágy a győzelem iránt. A Red Bull eddig nem igazán villogott, de ők mindig tudnak váratlant húzni. 

A középmezőnyben szoros harc várható, a Force India időről időre fejlődik, de mostmár a Haas-t se lehet leírni és mellettük ott a Williams is és a többiek, egy szóval szoros lehet. A McLaren viszont nagyon úgy tűnik, hogy folytatja a vesszőfutását, a kérdés csak az, hogy ezt meddig tűri meg a csapat és főként Fernando Alonso.

Minden reményünk szerint ez egy jó idény lesz, tele izgalommal.

forrás: hirrekesz.blog.hu

Címkék: Sport, Forma-1, Aktuális