Vettel simán verte a Mercedest

Sebastian Vettel sima győzelemmel kezdte a Forma 1 idei szezonját. Lewis Hamilton második, új csapattársa, Bottas harmadikként ért célba. A Ferrari gyorsabbnak bizonyult a Mercedesnél. A Red Bull nem találja a formáját. 

170326085111-vettel-no-1-australian-gp-exlarge-169.jpg

fotó:cnn.com

A rajtot követően a mezőny szinte változás nélkül jött el, de Vettel tartani tudta a távolságot Hamiltonhoz képest. Közelsége rákényszerítette Hamiltont a kerékcserére, ám ezt követően beragadt Verstappen mögé. Ezt kihasználva Vettel a kiállása után már a háromszoros világbajnok elé jött vissza és onnan magabiztosan vezette a versenyt és megnyerte.

A három élcsapat mögötti szoros élmezőnyben Felipe Massa rutinja behozta a Williamst a hatodik helyre, mögötte Sergio Pérez és a két Toro Rosso zárt, majd a Fernando Alonsót nagy csatában legyőző Esteban Ocon szerzett pontot a Force Indiának.

A futamot többen is feladták, köztük a két Haas, Alonso és Danile Ricciardo akinek nem sikerült jól szerepelnie hazai közönség előtt.

A Ferrari tehát rátalált önmagára és egyes részeken már jobb mint a címvédő istálló. Vettel pedig tele van inspirációval, nyerni akar. A következő kihívás 2 hét múlva esedékes, a helyszín, Kína.

f11.jpg

fotó: formula1.com

forrás: hirrekesz.blog.hu

 

Címkék: Sport, Forma-1, Aktuális