Lövöldözés a brit parlamentnél

Lövöldözés történt szerdán a brit parlamentnél. Az első jelentések több sebesültről szólnak, a parlament és a vele szomszédos képviselőház épületét a rendőrség kiürítette.

letoltes_1.jpg

fotó: Reuters

A BBC brit hírportálnak egyes szemtanúk arról számoltak be, hogy láttak egy késsel hadonászó férfit a környéken. A rendőrség arra kérte a parlamentben dolgozókat, hogy ne hagyják el az épületet.

Egy rendőrt szúrtak le a brit parlement közvetlen közelében - írja a BBC egy illetékesre hivatkozva. A portál riportere szerint a környékbeliek három vagy négy lövést hallottak.

A Reuters pedig arról ír, hogy gyalogosok közé hajtott egy autó, és legalább egy tucat embert elütött. A lövöldözést pedig állítólag csak ezután lehetett hallani. A Reuters fotóriportere arról számolt be, hogy az épülethez közeli Westminster-hídon sebesültek tucatját látta. Egy parlamenti forrás viszont csak két sebesültről beszélt. Közben a helyszínre érkezett egy mentőhelikopter is, hogy ellássa a sérülteket.

Lelőtték a feltételezett merénylőt a brit parlament épülete közelében szerdán egy fegyveres incidenst követően - közölte a brit alsóház elnöke a Reuters hírügynökség jelentése szerint.

A BBC azt írja, hogy Theresa May miniszterelnököt azonnal egy ezüst Jaguár autóba kísérték és távoztak a helyszínről. A miniszterelnök hivatala, a Downing Street azt közölte, hogy May biztonságban van.

forrás: BBC/Reuters

Címkék: Aktuális, Világ