Hamilton behúzta a pole-t, de közel van Vettel

Megkezdődött a Forma 1 szezonja, és ma reggel lezajlott az időmérő Ausztráliában. Hamilton megnyerte, Vettel második, Bottas a harmadik. A hazai környezetben versenyző Daniel Ricciardo összetörte a Red Bullt.

lewishamiltonaustralianf1grandprixpracticem-pwcc_s8y5x.jpg

fotó:grandprix247.com

Melbournben, az év első időmérőjén Lewis Hamilton szerezte meg az elsőséget, amit azonban közel sem annyira simán érte el mint az előző években, hiszen a Ferrari az előzetes várakozásoknak megfelelően nagyon sokat tudott fejlődni. Csupán 268 ezreddel maradt el tőle Sebastian Vettel aki azt mondta, többet is kihozhatott volna a köréből, de vasárnap még lehet keresnivalójuk bőven. A harmadik és a negyedik helyre a két finn kvalifikálta magát, Bottas, Räikkönen sorrendben.

Mindeközben a tavalyi világbajnok, Nico Rosberg otthonról nézte az eseményt.

_95313117_rosberg_twitter.jpg

fotó: twitter

A Red Bull egyenlőre csak küzd az új autóval, ráadásul Daniel Ricciardo kicsúszott és falnak csapta az autót, így hacsak nem kell valamit kicserélni a gépben, a 10. helyről rajtolhat majd holnap, míg csapattársa, Verstappen az 5. Meglepetés az első tízben, hogy Romain Grosjean hatodik lett a Haas-Ferrarival. Mindenképpen izgalmas verseny lesz.

A verseny holnap reggel hétkor lesz látható élőben az M4 sport műsorán.

forrás: hirrekesz.blog.hu

Címkék: Sport, Forma-1, Aktuális