Marine Le Pen: "Én vagyok a nép Franciaországának jelöltje"

Lyonban kampányolt a Francia elnökválasztás két fő aspiránsa, Marine Le Pen a Francia Nemzeti Front jelöltje és Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter.

f-lepen-a-20170207.jpg

"Én a társadalmunk tartófalait védem a jelenlegi vezetőkkel szemben, akik a szabályozatlan globalizációt és a tömeges bevándorlást választották"

Le Pen a radikális jobboldali párt hagyományos témáira, a nemzeti prioritásra, a patriotizmusra, a bevándorlásra és a közbiztonságra helyezte a hangsúlyokat a programbeszédében, amellyel a sokáig legnagyobb riválisának számító Francois Fillontól elpártoló szavazókkal kívánja szélesíteni a bázisát. Fillon visszacsúszott a harmadik helyre és a szavazók folyamatosan pártolnak el tőle az elmúlt 2 hét botrányai miatt.

"Önök is láthatták, az aktualitások egyértelműen bebizonyították, hogy a pénz jobboldalával és a pénz baloldalával szemben én vagyok a nép Franciaországának jelöltje" - fogalmazott Marine Le Pen. "Nem akarunk az iszlám fundamentalizmus béklyója vagy fenyegetettsége alatt élni, amely a teljes testet elfedő fátyolt, a mecseteket, a női alávetettséget akarja ránk erőszakolni. Egyetlen francia, egyetlen köztársaságpárti, egyetlen nő sem fogadhatja ezt el"- mondta Le Pen.

1000x563_356983.jpg

Emmanuel Macron szintén Lyonban tartott nagygyűlést, és elmondta, hogy ha megválasztják, olyan előremutató intézkedéseket tesz majd, "amilyeneket még senki nem tett" az országban. Új munkahelyeket teremt, kiáll a terrorizmus ellen, és szorgalmazza a határok fokozott védelmét. Tőbb mint tízezer ember előtt elmondott beszédében továbbá hangsúlyozta, hogy kiáll a francia érdekek és értékek mellett. A választásig kevesebb mint 3 hónap van hátra, az első fordulót április 23-án, a másodikat május 7-én rendezik meg Franciaországban.