Trump: "Amerika támogatja a NATO-t"

Donald Trump egy katonai támaszponton elmondta, hogy az Egyesült Államok támogatja a NATO-t. Emellett a mai nap folyamán több reakciót is közölt, twitter oldalán.

20161227horizontal.jpg

fotó:origó.hu

Az amerikai elnök az Egyesült Államok Középső Parancsnokságának tampai légitámaszpontját kereste fel, majd látogatása végeztével beszédet mondott. Ebben hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok erőteljesen támogatja a NATO-t, de hozzátette: az észak-atlanti szövetség tagországainak eleget kell tenniük kötelezettségeiknek.

Beszélt továbbá a terrorizmus elterjedéséről, és arról hogy meg kell akadályozni további térhódítását.

A mai napon reagált a CNN hírtelevízió által közölt felmérésre  utalva  - leszögezte, hogy hamisak azok a több televízió által is sugárzott információk, miszerint az amerikaiak 55 százaléka nem értene egyet az elnöki rendeletben megfogalmazott átmeneti beutazási tilalommal. Donald Trump hangsúlyozta:

"Sajnálom, de az emberek a határok biztonságát és a beutazók rendkívül szigorú ellenőrzését akarják".

Közben hétfőn a Szilícium-völgy 97 vállalata - elsöprő többségükben olyan számítástechnikai óriáscégek, mint az Apple, a Microsoft a Facebook, vagy a Google - kérvényt nyújtottak be az egyik San Francisco-i szövetségi fellebbviteli bírósághoz, s ebben azt kérelmezik, hogy ne engedélyezze a hét országot érintő, átmeneti időre szóló beutazási tilalmat megfogalmazó elnöki rendelet újra érvénybe léptetését. A vállalatok azzal érvelnek, hogy a felfüggesztett rendelet szerintük "alkotmányellenes"  és "sérti az amerikai érdekeket". 

forrás: MTI/HVG