Marine Le Pen nem volt hajlandó felvenni a fejkendőt Libanonban

"Adják át üdvözletem a főmuftinak, de nem vagyok hajlandó eltakarni magam" - közölte a francia nacionalista elnökjelölt, miután a protokollbotrány miatt elmaradt a libanoni találkozó.

ar-302219879_1.jpg

fotó:dailyastorian.com

Nem volt hajlandó találkozni a libanoni főmuftival kedden Bejrútban Marine Le Pen, a francia radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje, mert a megbeszélés idején fejkendőt kellett volna viselnie.

"A világ legmagasabb rangú szunnita hatósága sem követelt meg ilyesmit, úgyhogy adják át üdvözletem a főmuftinak, de nem vagyok hajlandó eltakarni magam!"

Abdellatif Derian libanoni főmufti hivatala előzetesen értesítette Le Pen stábját arról, elvárják, hogy a francia politikus a találkozó idején fejkendőt viseljen. Amikor Le Pen kedd reggel megérkezett a bejrúti találkozó helyszínére, a főmufti hivatalában egy fejkendőt nyújtottak át neki, amelyet nem volt hajlandó felvenni, és azonnal távozott - számol be a HVG.hu

Az előrejelzések szerint a Nemzeti Front elnöke nyerheti meg Franciaországban az elnökválasztás első fordulóját, de májusban a döntő második fordulóban már kérdéses a győzelme.

forrás: HVG.hu